Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Brottmål - Försvarsadvokat

Är du misstänkt för brott?

Vi åtar oss uppdrag som offentlig försvarare och som privat försvarare. Vi försvarar dig om du blir misstänkt och/eller åtalad för att ha begått brott. Vi kan hjälpa dig redan i samband med att polis vill hålla förhör med dig. Meddela polisen att du vill ha en offentlig försvarare vid din sida.

Brottmål - Målsägandebiträde

Har du blivit utsatt för ett brott?

Om du har blivit utsatt för ett brott kan Cityadvokaterna hjälpa dig. Du har i vissa ärenden rätt att få ett så kallat Målsägandebiträde som företräder dig vid förhör hos polisen samt vid rättegången. Målsägandebiträdet ger dig stöd och hjälper dig genom processen och kan även hjälpa dig att kräva skadestånd.

När det finns misstankar om att brott begåtts mot någon som är under 18 år eller när den misstänkte är barnets vårdnadshavare utses istället en särskild företrädare för barnet. Den särskilda företrädarens uppgifter är detsamma som målsägandebiträdets.